100 stvari koje žena treba znati o muškarcima

Blog je sastavljen od pet (5) dijelova sa različitim temama o muškarcima. Nakon ovoga slijede još dva bloga, vrlo slična ovome kojeg sada čitate! Ostanite uz blogger.ba! Pozdrav!!!

09.10.2008.

PRVI DIO

Njegov mozak

Ako ste imalo slični prosječnoj ženskoj osobi, vjerojatno se ponekad pitate s kojeg su planeta došli muškarci. Misli li on to ozbiljno? Ponašaju li se i drugi dečki ovako? O čemu RAZMIŠLJA?

Premda muškarci i žene provedu jednako vrijeme u majčinoj utrobi, imamo po 26 kralježnika u kralježnici i imamo iste neurokemijske staze u mozgu, provedemo pola života pokušavajući razumjeti kako uopće funkionira mozak drugoga.

Dakle, možete se prestati češkati po glavi (pokvarit ćete frizuru). Predstavljam vam vodič za razumijevanje muške vrste. pokazat ću vam da nismo samo različiti  samo u načinu na koji piškimo već i u svakom drugom pogledu.

Pažnja: nemojte čitati ovaj blog dok jedete- ovaj nenadmašen pogled u muški um mogao bi dovesti do toga da vam zalogaj zastane u grlu.

 

ZAŠTO MUŠKARCI NE MOGU BITI SLIČNIJI ŽENAMA?

To je samo jedan o0d dokaza da je Majka Priroda naklonjena vlastitom rodu.

1. Bla, bla, bla obaveza. Bla, bla, bla skrasiti se. To je ono što čuje kada vi govorite. Evolucijska istraživanja pokazala su da muški slušni sistem nije tako fino podešen kao ženski (ima neke veze s tim da je lov mnogo bitniji od odgajanja djece). Zato se opustite kada vam kaže da vas nije čuo, jer vjerojatno i nije.

2. Muškarci i žene ne koriste mozak na isti način. Općenito, muškarci često koriste lijevu stranu za govorne vjetine ili desnu stranu za rješavanje problema, dok žene koriste obje strane istovremeno! Iz toga možemo izvući zaključak: kad govori ne razmišlja, a ako razmišlja ne govori o tome.

3. U razdoblju izmedju 12. i 30. godine, seks je jedino o čemu muškarci razmišljaju. Biologija im nalaže da rasprše svoje gene na što više žena kako bi osigurali opstanak svoje DNA. To svakako objašnjava zašto je muškarce lako imati.

4. zašto uporno ostavlja podignut poklopac na zahodskoj školjci kad zna da ćete vi, kad budete ustajali u 3 sata ujutro, sigurno sjesti u nju? Psiholozi kažu da je sve to samo odmjeravanje snaga. Na taj način on vam poručuje: "Zašto bi ono što ti želiš bilo važnije od onoga što ja želim?" (Eh, možda zato što su ženske želje mnogo praktičnije?).

5. U isto vrijeme, njegove plahte su užasno prljave, ali, naravno to nije zato što on ima "mužijačke gene" nego opet zbog biologije. Muškarcima osjet njuha nije tako osjetljiv kao ženama, a ni koža im nije tako senzitivna. Dakle, on sigurno neće ni primijetiti da spava na smrdljivim plahtama sve dok po njima ne počnu puzati neki živi stvorovi.

6. prosječan dječak nauči koristiti noćnu posudu u dobi od 3 godine; pitate se sigurno- a kakve su to onda lokvice u kupaonici? izgleda da mokrenje u školjku i nije baš tako jednostavno kao što izgleda. Penis ima dvostruku ulogu, pa mnoge stvari- uključujući i seks- mogu izazvati blokadu u cjevovodu. A onda kaplje po svuda oko toaleta!

7. izgleda da muškarac ima čak i znanstveno opravdanje zašto se ne obazire na vaše osjećaje. Na Južnjačkom metodističkom sveučilištu objavili su da  se muškarci oslanjaju na fizičke osjete, kao što su lupanje srca ili znojenje ruku, dok žene za razumijevanje koriste vizualne faktore, kao što su izraz lica. što znači- ako želite njegovo suosjećanje, dajte mu stetoskop!

8. Jeste li znali da fantastični Y kromosom ima veze sa degeneracijom mozga? Prema studiji koja je provedena u medicinskom Centru penslivanijeskog sveučilišta, muškarci tri puta brže gube moždane stanice nego žene, a najveći gubici su upravo u dijelovima koji kontroliraju pažnju (što objašnjava zašto se on ne može sjetiti vaše godišnjice, pa čak ni ako ste ga posjetili 623 puta).

 

MUŠKA PRAVILA

Da, muškarcima je potrebno konstantno emocionalno vodstvo! Ali to ne znali da ne možete naučiti još nekoliko korisnih stvari o životu s njima.

9. On vozi. Općenito, muškarci imaju bolji osjećaj za relacije u prostoru i bolje procjenjuju razmak od žena. Zbog toga su oni bolji u geometriji, lakše se snalaze u kompjuterskim igrama i bolje slijede trag automobila ispred njih. Drugim riječima, on ima mnogo veću kontrolu, nego što to izgleda 8u svakom slučaju, bar ponekad).

10. On vrlo odbro zna šta je ograničena informacija. Istraživanja su pokazala da nisu muškarci ti koi tračaju- nego žene. On nikada neće otkriti svojim prijateljima kakvu je divnu djevojku upoznao, jer se duboko u sebi boji da bi mogla zaintigrirati i nekog od njih (vidi 11). Zbog toga se oni drže općih informacija kad vas opisuju prijateljima; npr.: “Ima smeđu kosu “, dok djevojke idu do takvih detalja kao što je pjegica na njegovom penisu.

11. on zna pravila takmičenja- naročito kada je u pitanju suparnik. Muškarci imaju strašnu pobjedu pobjediti, a za to je, jošjednom, kriva biologija. Kad je suočen s konkurencijom, razina testosterona se povećava, a tako i njegova želja za preuzimanjem rizika. I premda ova zahuktalost može biti dosadna, nemojte ga obeshrabriti. Istraživanja na Državnom sveučilištu u Pennsylvaniji pokazala su da visoka razina testosterona kod pobjednika ostaje još jedno vrijeme nakon bitke. A ako je on sretan, možda se i vama posreći!?

12. Iz istog razloga zašto im je teško “pročitati“ (vrati se na 7), dečkima je lakše prekinuti vezu koja ne funkcionira, nego uzaludno pokušavati popraviti stvari (hmm- kao netko koga slučajno poznajete?).

GUBITNIK KAKVOG DO SADA NISTE SRELI?

Je li on veza u nastojanju ili veza pred prekidom? Da biste bili sigurni da nećete svoje srce pokloniti frajeru (i vezi) koja “nema budućnosti“ provjerite njegove navike:

13. Zaplešite s njim. Ako vas to uzbudi, budite sigurni da će se isto ponoviti i u krevetu.

14. Sigurni orgazmi ili sigurna veza? Pet znakova koji će vam reći je li dobar samo za seks / ili za vezu:

* Nikada vas ne požuruje. / Nikada vas ne ostavlja da čekate.

* Kuha puno delicija, a vi nakon toga čistite u nedogled. / On očisti sve lonce.

* Dok šetate vi diktirate tempo. / Kad započnete neki posao dolijeva vam kavu, plaća piće i uvijek kaže da je njegov red.

* Kad ga vidite srce vam ubrazno lupa. / Kad ga vidite dobro ste raspoloženi.

* Isto razmišljate o kondomima, vašim erogenim zonama i voli biti u troje s vašom najboljom prijateljicom. / Na istoj ste valnoj dužini što se tiče vjernosti, obaveze i budućnosti.

15. Pođite zajedno u kupovinu ili ga gledajte dok naručuje u restornu. Koristi li puno hmm, ili aaa ili sl.? Dok bira između crvene i plave majice ili uvije oklijeva u izboru pića, vjerojatno će biti u nedoumici što se tiče i drugih odluka- uključujući ionu želi li stalnu ili neobaveznu vezu.

16. Saznajte  koliko noći spava u vlastitom krevetu. Prema anketi iz magazina Osobnost i društvena psihologija, ustanovljeno je da što više tip spava unaokolo, njegov karakter se opisuje kao “Kreten“.

17. Neki od odraslih mužjaka su muškarci. A naki su još uvijek na doškolovanju. Ovako ćete ustanoviti razliku (drugim riječima, moglo bi se dogoditi da vas nazove tek da deset godina):

* Zna čime se želi baviti za pet godina- protiv- Nije siguran šta će raditi večeraas.

* Podržava feminizam, ali svejedno inzistira da on vozi, plaća večeri i bira kontracepciju- protiv- Podržava feminizam i drago mu je da vi vozite (prijevod: u njegovom automobilu nema goriva), vi plaćate (prijevod: istekla mu je kreditna kartica) i izaberete kontracepcijsko sredstvo (prijevod: nije na njemu da vas uopće to pita).

* Daje vam slušalicu dok razgovara sa svojom majkom- protiv-  Kad nazove njegova majka pravi se da uopće niste prisutni.

* Započinje vlastiti posao- protiv- Napustio je tvrtku, a drugi posao još uvijek nije na vidiku.

VELIKE LAŽI O MUŠKARCIMA

Možete strašno pogriješiti u njemu. Evo što on STVARNO misli.

18. Ok, sve djevojke su cinične i zamorne sa svojim stalnim- budi tamo, uradi ovo, slušaj ono, moraš to osjetiti, kako sam mogla biti tako glupa i muškarci su smeće ovog svijeta. Izgleda i nisu baš lovački psi, kao što mislimo. Prema istraživanju Sveučilišta u Chikagu muškarcima je na prvom mjestu veza, brak i obitelj, dok je seks tek pri dnu ljestvice. Možda i zato što je brak mnogo bolji za njih nego za žene- rezultat jednog drugog istraživanja koje je provedeno na 13.000 odraslih, jer se tada mogu posvetiti poslu i zarađivati više novca, živjet će duže, sretnije i zdravije, a imat će i više i boljeg seksa.

19. Muškarci se boje bliskosti sa ženama. Boje se bliskosti sa POGREŠNOM ženom. Činjenica je da u više slučajeva muškarci žele brak i vrlo malo njih ustvari ostaju neženje: 94% muškaraca se u određenom trenutku svog života oženi- a jednom kad to učini definitivno je “upecan“. Razvedeni muškarci i udovci će se u velikom broju ponovo oženiti.

20. Da, SKLON je preljubu (vidi 56), ali je Gallupaovo istraživanje pokazalo da se vjernost širi poput epidemije: 89% oženjenih muškaraca izjavilo je da su divlji seks imali upravo sa suprugom. Svakako ohrabruju rezultati istraživanja koje je pokazalo da 70% od 1000 isoitanika pridaje veći značaj vjernosti za uspješan brak, nego zadovoljavajućoj seksualnoj vezi, materijalnoj sigurnosti ili djeci.

21. Možda mislite da muškarčeva opsesijatijelom počinje i završava veličinom njegova penisa. Pogrešno. Činjenica je da čak 94% muškaraca želi promijeniti neki aspekt svoje psihološke strane. A muškarac koji nije zadovoljan obujom svojih bicepsa pokazuje iste osjećaje neprilagođenosti i depresije kaio i žena koja n r. misli da su joj gležnjevi pretanki.

22. Nemojte misliti da on nije povrijeđen, premda je izašao s društvom tri minute nakon što ste prekinuli. Istraživanja Sveučilišta u Michiganu pokazala su da je muškarcima potrebno tri puta više vremena da prebole prekid nego ženama. Ali ih pogodi tek kasnije, a onda se jednostavno “zakopaju“ u posao! Također, premda muškarci rijetko plaču zbog raskida veze, postaju impotentni, pate od poremećaja probave, više piju, doživljavaju prometne udese i skloniji su samoubojstvu.

23. Važniji ste mu od karijere. Blizu 2000 muškaraca koji su sudjelovali u Playboyevoj anketi izjavilo je da im je za sretan život potrebna ljubav, i to na drugom mjestu, odmah iza zdravlja. Posao dolazi tek na, manje impresivnom, petom mjestu. No, način na koji će izraziti svoju ljubav jest da se brinu o svojoj obitelji.

24. Naravno, muškarci ŽELE seks sedam puta dnevno- ali samo jednom u životu kako bi mogli o tome vječno govoriti! U stvarnosti, većina je sretna i nakon što noći u kojoj se to zbilo jednom ili dva puta, i boji se da VI niste zadovoljni time.

25. Ako trebamo jedan rod označiti kao ovisnika o ljubavi i romantičnim zanesenjacima, onda je to muški rod! Oni se zaljubljuju brže i češće od žena. Istraživanja su pokazala da će se muškarci najvjerovatnije zaljubiti već na četvrtom sastank, biti prvi bez oklijevanja reći VOLIM TE, vjerovati da prava ljubav traje zauvijek i da mogu prevladati sve zapreke, i malo je vjerojatno da će oni prekinuti vezu. Vauuuu!

26. Muškarci nisu opsjednuti grudima. Naravno vole ih- i to mnogo, ali ne mare ba za veličinu koja podrazumijeva troznamenkasti broj. Kad su upitali skupinu mlađih muškaraca da opišu šta ih najviše privlači na ženama, rezultati su pokazali da veličina grudi nema učinka na vanjsku ljepozu.

27. Muškarci plaču. Ali ne na filmovima. Dovoljno je da odgledate s njim utakmicu gdje je njegova omiljena momčad izgubila- plakat će bez prestanka!

IZLUDITE GA

Malo podmuklih trikova i željet će ono što i vi želite- da ostane s vama.

28. Uvijek budite spremni na odlazak. Muškarci se pale na takmičenje (vidi 11) i spoznaju da niste potpuno ovisni o njima. A onda će učiniti sve da ga poželite.

29. Ako tražite stalnu vezu, zadržite svoju odjeću na sebi, bar dok ne nazove drugi put. Studije pokazuju da će momak s uživanjem spavati s djevojkom već na prvom sastanku, ali ne želi biti u vezi s djevojkom koja će to i učiniti! Razlog: misli da će ona to učiniti sa svakim muškarcem.

30. Ispecite mu pitu od buče. Prema anketi Centra za istraživanje mirisa i okusa iz Chicaga izgleda da mu ovaj miris (zajedno s lavandom, gospinom travom i krafnama) draži nosnice i podiže tlak- u pozitivnom smislu!

31. Idite korak dalje. Prema istraživanju Sveučilišta u Utahu vjerojatnije je da će muškarci odgovoriti na osobni glas (čak 50% njih) ako žena opše sebe kao ambicioznu nego atraktivnu i vitku.

32. Prijeđite na kontracepcijske pilule (kada se vaša veza ustabili). Činjenica je da on ne želi rabiti kondome jer se ne boji ni AIDS-a, ni spolno prenosivih bolesti, ni trudnoće- kao što se vi bojite. A istraživanja govore i zašto: DVA PUTA je vjerojatnije da će se žena inficirati ako spava sa bolesnim muškarcem nego u obrnutom slučaju!

33. Recite mu da biste večerasi radije ostali kod kuće. Istraživanja Sveučilišta u Illinoisu pokazala su da muškarci vole biti u “gnijezdu“ i da su sretniji kod kuće, pa makar ako će samo raditi dosadne kućne poslove (za razliku od žena koje će radije tulumariti daleko od kuće). Razlog? U svom okruženju se osjeća mnogo opuštenije, jer mu to daje prednosti vlastitog dvorišta.

34. Prestanite držati dijeti. Prema istraživanju Sveučilišta u Texasu, muškarci vole vaše obline.

35. Nosite visoke potpetice i čipku. Prema jednom istraživanju čipkasto rublje je preuzelo vodstvo pred drugim igračkama, igrama i fantazijama koje su prosječnom muškarcu dosad bile omiljni erotski dodaci (ono što če ga zaista uzbuditi jeste kombinacija čipkanog rublja, visokih potpetica i puno šminke).

100 stvari koje žena treba znati o muškarcima
<< 10/2008 >>
nedponutosricetpetsub
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

MOJI LINKOVI

Gibboni & Cubismo- Tempera
Ispod moga pramca jutro zapleteno u dubinama
kao lice starca naboralo se more u daljinama

Ref.
Kao tempera kisa nebo oboji
takve je boje srce moje otkad me ne volis
tempera, kisa nebo oboji
takve je boje srce moje otkad me ne volis

Kada krenu zime i nakupe se alge na koritu
i na moje ime u zaboravu tvome duboku

Ref.

Ispod moga pramca jutro zapleteno u dubinama
kao lice starca naboralo se more u daljinama

Ref.

Mali vic =)
Bracni par se vozi autoputem, lagano, 100 km/h.
Zena za volanom, a muz mirno promatra okolis i iznenada se okrene prema njoj i kaze:
"Ozenjen sam vec preko 20 godina, ali se zelim rastati od tebe, hocu razvod!".
Zena nista ne odgovori, samo nastavi mirno da vozi lagano povecajuci brzinu na 110.
Muz ce opet: "Ne zelim da pokusas da me odvratis!" i doda: "Ja sam u vezi s Tvojom najboljom prijateljicom!"
Zena je opet ostala mirna, ali se brzina povecala na 120 km/sat.
"Zelim zadrzati kola!" - kaze on. Brzina je polako narasla na 130 km/sat.
On nastavi: "Zelim i sve kartice i nas brod! I kucu, jel` jasno!".
Auto je lagano poceo da skrece prema masivnom betonskom mostu.
To ga je cinilo nervoznim, pa upita; "Ti nista ne zelis za sebe?".
"Ne, ja imam sve sto mi treba". Brzinomer je pokazivao 150.
"Oh, da?" - ironicno on primeti: "A, sta ti to imas?"
Pre nego se kazaljka popela na 160, ona se lagano okrene prema njemu i sa cudnim
osmehom na licu rece: "Airbag!".

I još jedan mali vic =)
Novovjenčani par bio je u braku tek dvije sedmice. Muž, iako jako zaljubljen, nije mogao dočekati da izađe van i zatulumari sa svojim prijateljima pa je rekao ženici:
- Draga, vraćam se odmah.
- Gdje ćeš dušo? - pitala je žena.
- Do birtije ljubavi. Idem na pivo.
Žena je rekla:
- Želiš pivo, ljubavi?

Otvorila je vrata frižidera i pokazala mu 25 različitih vrsta piva iz 12 raznih zemalja: Njemačke, Nizozemske, Engleske, Irske. Češke... Muž nije znao što da napravi, i jedino što mu je palo na pamet da kaže bilo je,
- Da, malena, ali u bircu...znaš...imaju ledene čaše...

Nije stigao ni završiti rečenicu kad ga je žena prekinula govoreći:
- Želiš ledenu čašu, najdraži?

Uzela je veliku kriglu iz zamrzivača, ledenu tako da se naježila čim ju je uzela u ruke. Muž, već pomalo blijed je rekao:
- Da, dušice, ali u kafiću imaju i one super grickalice...Neću dugo, odmah ću se vratiti. Obećavam. OK?
- Želiš grickalice, medeni? - Otvorila je ormarić i počela vaditi chips, kikiriki, kokice|..
- Ali, mila moja, u kafiću... znaš... psuju i govore ružne riječi.
- Želiš ružne riječi, kretenu? Popij svoje jebeno pivo u svojoj jebenoj ledenoj krigli i pojedi te jebene grickalice, ti si sada oženjen, i nigdje ne ideš! Jasno, šupčino!?

MOJI FAVORITI
-

Brojač posjeta
116138

Powered by Blogger.ba